Spiritualiteit · 12. december 2023
Ik geloof dat er zoiets kan zijn al 'simpel toeval', maar ik geloof ook dat er zoiets is als 'magisch toeval'. We kunnen overal wel een diepere betekenis in zoeken en zullen die dan ook altijd wel kunnen vinden. Maar soms als we juist niet zoeken naar die diepere betekenis en met iets 'aards', praktisch of ogenschijnlijk oppervlakkigs bezig zijn, dán gebeurt er iets dat alles doet samenkomen op een onverwacht moment, zonder logica, vol synchroniciteit...
Cadeautips met een spiritueel tintje
Spiritualiteit · 28. oktober 2023
Het duurt niet lang meer voordat de feestdagen voor de deur staan. Het gebaar van iets schenken, helemaal als het zorgvuldig is uitgekozen, kan een hartverwarmend effect hebben. Voor de echte chocoladeliefhebber kom je er al snel uit, voor de doorgewinterde boekenwurm of de beauty queen ook wel. Maar wat als je op zoek bent naar een cadeau voor iemand die zich graag bezighoudt met de meer spirituele zaken? Dan heb ik een aantal do's, don'ts en andere suggesties voor je op een rij gezet.

Het leven gebeurt
Overdenkingen · 02. oktober 2023
Het leven gebeurt… Met al het lelijke en het mooie. Met geluk, tegenslag, hoop en vrees. Met ziekte, genezing, leven en dood. Het leven gebeurt en… Geen guru die je kan leren hoe je de dans ontspringt. Geen healer die je ‘ouwe dag’ veilig kan stellen Geen helderziende die kan garanderen wat de toekomst brengt...
Ambassadeur van de Magie
Spiritualiteit · 18. juni 2023
Hallo, mag ik me even voorstellen? Ik ben Silvana Trivieri, ‘Ambassadeur van de Magie’ Pardon? Wattes? Is ze nou helemaal doorgeslagen? Oké, die titel mag je weer vergeten of met een knipoog lezen, daar gaat het niet om uiteraard. Wat ik hiermee vooral wil schetsen, is dat ik niet geloof dat alles maar 'puur toeval is zonder voorbestemming' en uitsluitend betekenis krijgt, omdat we dat zo graag willen. Daarmee ontken ik niet dat deze neiging wel in de mens zit, dat weet ik dondersgoed.

'Spiriwiri Zweefteef'
Spiritualiteit · 03. februari 2023
Mensen zullen altijd overal wel iets van vinden, of je nou 'Nuchtere Nico' of 'Spiri Wiri' bent. Ieder zo z'n ding, geloof, overtuiging, passie, voorkeur... Maar als je zelf in de basis, nogal tussen die twee laveert, dan wint noch 'Nico', noch 'Wiri' het. Dat een 'winnaar' hier eigenlijk ook helemaal niet zo relevant is, dat is waar... maar het maakt de innerlijke dialoog soms aardig gecompliceerd.